Coneix-nos

Coneix les nostres instal·lacions, el nostre caràcter i com la Fundació FASTA contribueix, recolza i sosté el nostre centre des d’àmbits molt diversos.

QUÈ ÉS FASTA?

La Fraternidad de Agrupaciones Santo Tomás de Aquino (FASTA) és un moviment catòlic, l’última finalitat del qual és buscar la perfecció personal dels seus membres i l’evangelizació de la cultura, de la família i de la joventut.

Va ser fundat en la República Argentina en 1962, i està present a Espanya des de 1993, és una Associació Privada de Fidels de Dret Pontifici aprovada per la Santa Seu, el 29 de maig de 1997, i està inscripta en el Ministeri de Justícia, en el registre d’Entitats Religioses de l’Estat Español amb el nº 5229-ES/C.

Hui FASTA compta amb grups juvenils, Col·legis, Instituts superiors, una Universitat, fundacions i comunitats familiars. Està present en diverses diòcesis d’Argentina, Xile, Espanya, Perú, Equador i el Congo.

XARXA EDUCATIVA FASTA

FASTA s’integra al sistema educatiu formal l’any 1978, a partir de la fundació del seu primer col·legi. Des de llavors, amb la creació i incorporació de nous Col·legis, Instituts superiors i la Universitat, l’activitat educativa s’ha conformat com una organització en xarxa que procura oferir, amb eficiència, un servei educatiu dins de les exigències de qualitat requerides per l’Església i la normativa educativa nacional.

D’aquesta forma sorgeix la Xarxa Educativa FASTA, que es constitueix en una innovació organitzativa.

La nostra proposta se suma així a la varietat d’ofertes del sector, afavorint el seu enriquiment, en el qual l’educació i el coneixement no només són un dret personal sinó  “Educar en la Veritat i el Ben”, que són considerats com un ben públic.

D’aquesta manera permet als pares la possibilitat de triar lliurement una educació integral i cristiana per als seus fills, exercint el dret a la llibertat d’ensenyament reconegut en la Constitució.

HISTÒRIA DE CEFMS

El Col·legi va iniciar el desenvolupament de les seues activitats acadèmiques a l’octubre de 1970 i es va constituir com la primera escola de formació professional de comarca. Hui brinda serveis educatius des d’educació infantil fins a batxillerat i cicles formatius de grau superior.

Des de l’any 2001 el centre està a càrrec de la Fraternitat d’Agrupacions Sant Tomás d’Aquino (FASTA). A l’actualitat som un col·legi catòlic concertat que té més d’1.100 alumnes i un centenar d’empleats. CEFMS està entre els 30 millors centres educatius de tota la Comunitat Valenciana.

La filosofia del nostre centre i el nostre projecte educatiu es basa en un perfil d’alumne que busque l’excel·lència acadèmica i personal.

Els estudiants de col·legi reben una formació integral, espiritual, afectiva, psicològica i corporal; per això es realitzen les convivències, acampades i peregrinacions al llarg del calendari lectiu, en la Primària i la Secundària. La pastoral del col·legi es fonamenta en la persona com “ser creat a imatge i semblança de Déu” i entén al col·legi com una “comunitat eclesiàstica i educativa que promou la formació integral de la persona”, sent el ben comú d’aquesta La Cultura Catòlica.

Perquè la fe de l’Església es centra en el Misteri Pascual de Déu Encarnat, on l’Evangeli es fa cultura. Això és el que volem comunicar i compartir allí on complim amb la nostra missió eclesiàstica. Que María, la nostra mare, ens beneeixe i indique el camí per créixer en santedat.

Què és la Fundació FASTA?

La Fundació FASTA és una organització privada en la jurisdicció de la Generalitat Valenciana i la seua finalitat especifica és la de contribuir, recolzar i sostenir les obres de la Fraternitat d’Agrupacions Sant Tomas d’Aquino i, especialment, les obres educatives i docents de la Fraternitat així com també les d’altres titularitats.

On està la seua seu?

C/ Escultor José Capuz, Nº2 de la Población de Torrent, 46900 València.

Quina relació té la Fundació FASTA amb el nostre centre?

En l’actualitat contribueix, recolza i sosté el nostre centre des d’àmbits molt diversos:

  • Aportacions per a la infraestructura, material didàctic, esportiu, audiovisual, etc.
  • Organització de concursos, de premis, i tot tipus d’activitats culturals destinades als alumnes dels col·legis FASTA, com també l’atorgament de beques d’estudi per a alumnes d’aquests col·legis.
  • Edició de publicacions, i realització de conferències, seminaris, taules rodones, fòrums i altres activitats formatives que contribueixen a la difusió de la cultura.
  • Promoure convenis de col·laboració amb altres organismes culturals com a col·legis, universitats, col·legis majors, residències universitàries, cases de retir, albergs o cases de colònies i altres organitzacions relacionades amb les anteriors per al benefici dels membres i de les obres de FASTA.
  • Totes aquelles formes d’específiques de contribuir, recolzar i sostenir les obres de FASTA.